2018-års verksamhet

Julbord

Ett fantastiskt fint julbord avnjuts i en idyllisk herrgårdsmiljö av 55 seniorerna. Ordförande Claes-Peter informerade om 2019 års aktiviteter. Många seniorer gick nöjda hem med fina vinster från jullotteriet. Julbordet avslutades med att ordförande tillönskade alla En God Jul och Ett Gott Nytt År.

Pilsner & Penseldrag

Som traditionen bjuder är det teater på hösten. Denna gång började vi med söndagslunch på Restaurang La Castelina. Efter en kort promenad till Konserthuset tittade vi på Pilsner & Penseldrag med Clas Månsson, Jojje, Siv ”Augustina” Carlsson med flera. En trevlig och underhållande föreställning med många skratt som förgyllde eftermiddagen. Ännu en lyckad eftermiddagsunderhållning i Växjö.

43 personer deltog.

Lilla antikrundan

Styrelsen bjöd på en jubileumsaktivitet, när man anordnade ”lilla” Antikrundan med Bertil Olsson som ”expert”. Bertil visade upp en hel del gamla saker och berättade om deras historia samt värde. Även våra medlemmar som hade saker med sig fick visa upp dessa. Bertil gjorde en uppskattning av dess värde.

4-dagars resan till Helsingfors

Dag 1:

På vägen upp mot Stockholm intogs lunch i Ödeshög. Kl.16.00 fick vi gå ombord på vår båt, Gabrilla. Vi samlades framåt kvällen i resturangen och avspisade en buffé. 

Dag 2:

Efter en lugn överfärd, kom vi fram vid ca kl.10.00. Här väntade bussen och en 3-timmars sightseeingstur i centrala Helsingfors. Vi besökte Senatstorget med Domkyrkan, Sibeliusparken, Bergskyrkan mm. Efter incheckning på hotellet fanns det tid för alla att utforska Helsingfors på egen hand. Efter en händelserik dag, blev det en utsökt middag på hotellet.

Dag 3:

På förmiddagen åkte vi en kortare båtfärd ut till Sjöfästningen Sveaborg. På en ö utanför Helsingfors finns denna sjöfästning. Det är Sveriges dyraste försvarsprojekt någonsin. Tillbaka från Sveaborg fanns det åter tid för utforska Helsingfors på egen hand. Båten gick tillbaka mot Stockholm sen efter middag. Efter en buffé med massa mat blev det att sova.

Dag:4 

Efter ytterligare en lugn överfart och frukostbuffé på båten blev att stiga på bussen hemåt. Lunch i Ödeshög. Sen eftermiddag var vi hemma efter en mycket trevlig resa.

Helsingsborgsresan

Vår planerade resa till "Fars lilla tös" på Fredriksdalsteatern, besök på Sofiero samt resor till Ängelholm och Höganäs, blev tyvärr inställd. För få anmälda gjorde att vi var tvingade till detta tråkiga beslut.

Ljungbydagen

Vi samlades på Minivärlden för att se en stor modelljärnvägs anläggning, som en gång byggdes av Doktor Bernt Schultze i hans källare. På Minivärlden finns fantastiska miniatyrvärldar och utställningar. Här håller man även med att bygga upp "Lilla Småland" ett landskap av skog, ängar, kullar mm.mm. Här drack vi också förmiddagskaffe.

Vi fortsatte till Ljungby gamla torg och Ljungby museum, där vi såg olika utställningar med bl.a om Kristina Nilssons liv. Lunch intogs på Gästgivargården.

Dagen avslutades på Begravningsmuseumet. Här fick vi information om hur man hanterade död och begravning under 200 år. Här fick vi veta allt om hur dödsfall kungjordes och hur man höll gravöl under många sekel mm.

Vi var 35 postseniorer med på denna aktivitet.

Hemlig resa

46 postseniorer har varit på hemlig resa. Första stopp blev Eriksberg och Nordens största safaripark. Vi åkte med bussen på safarituren, vilken går genom ett vackert, historiskt och unikt naturområde. Vi såg dov-kronhjort, mufflon, vildsvin och visenter.

Nästa stopp blev Karlshamns museums utställningar som speglar stadens historia och näringar. Även punschmuseet besöktes. Här har huvuddelen av von Bergens punschfabrik återuppförts. Besöket avslutades med att vi provsmakade punschen.

Vi avslutade med att besöka Skottsbergska gården som är en av Sveriges bäst bevarade köpmansgårdar från äldre tid.

Macken med Galenskaparna

41 postseniorer har varit i Göteborg och tittat på föreställningen Macken med Knut Agnred   Anders Eriksson, Claes Eriksson, Per Fritzell, Jan Rippe m.fl. från Galenskaparna. Tidlösa komiska karaktärer och skönt skruvade sånger skapade en formidabel föreställning som tänder på alla cylindrar. Det blev mycket skratt – och mycket verkstad. 

Ishockey

Viktor Fasth var suverän i Växjö Lakerskassen.

18 postseniorer har varit på ishockey i Vida Arena och sett Växjö Lakers vinna med 2-0 över Lindköping. Matchen höll inte någon större klass. Först i 3:e perioden visade Lakers att de är serievinnare. Besöket inleddes med att vi åt en tacobuffé på en av arenarestaurangerna. 

Örongodis i Alvesta

71 förväntansfulla postseniorer besökte Alvesta Folkets Hus och såg årets upplaga av Örongodis. Succén var nu tillbaka efter ett års uppehåll. Susanne Andren, Anders Nilsson, Emelia Sallhag står för skönsång samt Sega Gubbar för svängig livemusik. Våra postseniorer var mycket nöjda med denna konsert, den bästa någonsin enligt de flesta.

Årsmöte 2018

Årets årsmöte hölls på Högåsen, Alvesta. Posten Seniorerna Kronoberg firar 25 år och därför bjöd föreningen på lite extra till lunchen som inledde årsmötet. Årsmötet leddes av Bertil Olsson, Vislanda på ett föredömligt sätt. Det blev lite ändringar i valen av styrelsen. Stig-Arne Eklund och Alf Persson hade avböjt omval. Till ny ordförande valdes Claes-Peter Davidsson och till nya ledamöter i styrelsen valdes Yvonne Ahlqvist, 2 år och Conny Andersson, 1 år. Årsmötet beslöt att utse Stig-Arne Eklund och Alf Persson till hedersmedlemar. Årsmötet avslutades med Anders Nilsson, känd från Örongodis, där han spelade och sjung från den Svenska visskatten.